Десетки руски танкове нагазиха в Украйна

Колона от 32 руски танка, 16 гаубици, 30 камиона с боеприпаси и войници пресече границата и навлезе в Украйна вчера.

Източници от НАТО потвърдиха инвазията на Москва в контролирания от проруските бунтовници район на Луганск, съобщи Ройтерс.

“Продължава разполагането на военна техника и руски наемници на предните линии”, каза армейски говорител на Киев. Той съобщи, че 5-има украински войници са убити, а 16 - ранени, през последното денонощие въпреки споразумението за спиране на огъня.

Новината хвърли в паника руския валутен пазар и рублата се срина до небивалите 60 за 1 евро.

Настъплението на руснаците последва оплаквания на бунтовниците, че украинската армия е започнала нова офанзива, което Киев отрича.

Примирието Русия-Украйна от началото на септември се разклати тези дни и проруските сили и украинците се засипаха с взаимни обвинения за нарушаването му. Напрежението нарасна значително след изборите в самопровъзгласилите се републики в Източна Украйна.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Им
    Има ли - нема!
    3 0
    12:49, 8 ное 2014
    След като вчера, Майдановските фашисти, устроиха кървава баня над цивилното население в чужда страна, руски танкове се движат от едно място на руската територия на друго място в руска територия! Днес Сергей Лавров е заявил на Джон Кери, че в Украйна руски войски няма!
  • 2
    To
    tojagata
    3 0
    13:46, 8 ное 2014
    bravo na bratjata Rusnaci.
Последни новини