Страните от ЕС обявиха, че не признават изборите в ДНР и ЛНР

Страните от ЕС обявиха, че не признават нито изборите в двете самопровъзгласили се народни републики - Донецка и Луганска, нито резултатите от тях.
Страните от Европейския съюз обявиха, че не признават нито произведените от проруските сепаратисти президентски и парламентарни избори в провъзгласените от тях Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР), нито резултатите от тях, предаде ТАСС, като се позова на изявление на пресслужбата на Съвета на ЕС, цитирано и от БТА.

Изборите в ДНР и ЛНР са незаконни и нелегитимни, тъй като бяха организирани в нарушение на украинското законодателство и на мирните споразумения от Минск, подчертават 28-те.

Те призовават двете страни в конфликта в Украйна да изпълнят незабавно и изцяло договореностите от беларуската столица с цел постигане на устойчиво политическо решение.

Държавите от ЕС се обръщат към Русия с апел да прекрати подкрепата си за проруските сепаратисти в Украйна и да позволи постоянно наблюдение на границата между двете страни под контрола на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

АНКЕТА: Одобрявате ли създаването на независима държава Новорусия (ДНР и ЛНР)?

Украйна закрива консулства

Украйна ще закрие девет консулства по света с цел оптимизиране на държавните разходи, съобщи говорителят на министерството на външните работи Евхен Перебийнис, цитиран от агенция "Русия днес" (бившата РИА Новости).

Сред тях е и украинското генерално консулство във Варна.

Закрити ще бъдат консулствата с най-малък обем работа и брой приети граждани.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    To
    tojagata
    1 0
    13:51, 8 ное 2014
    tija taka nare4eni evropeici za6to li priznaha severokiparskata turska darjava a sega se pravjat na 4ovekoliubci po povod na Luganska i Donbaska republiki.kato se razdelja6e Kipar...biva6e,a sega nadignaha voi.Toja evrosaiuz se upravljava ot negodnici.DA JIVEE PUTIN.
Последни новини