Радан Кънев: Съвсем скоро може да има правителство

Много е вероятно съвсем скоро да има правителство, президентът потвърди, че утре би трябвало да бъде връчен мандатът на ГЕРБ за съставяне на кабинет и ще има само една седмица да бъде изпълнен. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев след консултациите на представителите на Реформаторския блок при президента Росен Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

При сегашните изборни резултати е много важно да се състави правителство с мандат на ГЕРБ, а не да се върти т.нар. парламентарна рулетка, каза още Кънев. "Ако днес има готовност за гарантирано мнозинство в парламента и съгласие за персоналния състав, е вероятно днес да се знае много. Но утре при връчването на мандата ще се знае всичко", добави лидерът на ДСБ.

Той посочи, че по-късно днес ще представят на ГЕРБ предложенията си за министри и до час ще се знае колко ще са те.

На президента представихме програмната декларация на Реформаторския блок, която възнамеряваме да подпишем с ГЕРБ. Задълбочено обсъдихме съдебната реформа с екипа на президента, съобщи Кънев.

Видяха, че мерките ни са записани много подробно. Утре има консултации между ГЕРБ и държавния глава, на които ще се обсъждат тези въпроси, каза още той.

ГЕРБ ще предложат премиер. При условията, при които разговаряме при подробно коалиционно споразумение и парламентарно мнозинство, ние ще подкрепим премиер, който ГЕРБ предложи, подчерта лидерът на ДСБ.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини