Езиковата впрегна и чудовищата в помощ на „Климент“

Езиковата превъзпита и злодеите


Езиковата организира мащабно превъзпитание на чудовища от древността до наши дни и вместо традиционните злодейства ги впрегна в благотворителност. От всите светии на Хелоуин до убиеца с куката от миналото лято, злодеите ще събират пари за ликвидиране на щетите в хасковското основно училище „Климент Охридски“. Там природата ги наказа предостатъчно, като ги извади от образователния процес за неясно колко време. Първоначално 3 дни, но евентуалния ремонт на наводненото котелно може да глътне много повече време и със сигурност-много пари. Затова от ГПЧЕ обърнаха традиционната си нагласа за помощ на хасковските домове за сираци и насочиха усилията към осиротелите откъм образование 700 деца в „Климент“. „Колкото и да съберем, все ще от помощ, особено като видяхме какви загуби са понесли“, уточниха от оргкомитета на 11-тите класове, които по традиция правят Хелоуин-а в Езиковата. Взели решението в последния момент след като се научили от Haskovo.net за пораженията в основното школо след съботното наводнение. В мисията има и известна доза сантимент, понеже голяма част от възпитаниците на елитната гимназия са бивши кадри на „Климент“ и не можели да понесат гледката на изтърбушените от чинове класни стаи и кабинети.

Очакванията за утрешния благотворителен базар на площад Свобода са да се съберат поне 300 лв, като още толкова ще дойдат от кувертите от традиционната хелоуин дискотека. От входа 5 лв, поне 1 ще отиде за каузата зарече се Езра Ибиш от 12 клас, която консултира наследниците си от 11-ти, в качеството на бивш организатор на миналогодишния Хелоуин. Сибел Анан 11-ти клас пък уточни, че и асортиментът тази година ще е по-голям - освен традиционните изрязани тикви ще има изрисувана стъклария и картички със страхотии, както и други страшни сувенири. Чаровните „вещици“, които ще ги предлагат, пък ще бъдат изпипани в традиционните за Хелоуин костюми.
Подготовката за празника течеше до последния момент, въпреки че чудовищната работилница бе „разкрачена“ между мазето и стаичка с размерите на кибритена кутийка до физкултурния салон. Заради наплива на мераклии за гимназията, обичайното ателие на ОЧЗ на първия етаж станало класна стая.

Хелоуин се провежда за 7-ма поредна година, като негов двигател са английските паралелки. Празникът е много популярен в англосаксонския свят като един от малкото езически обичаи, които християнството не е успяло да изкорени. Смисълът е облечените в страшни костюми и маски хора да изгонят злите сили, които на този ден навестявали Земята. Българският еквивалент на Всите светии е кукерството. Английският вариант на „адския ден“ е точно на 31-ви октомври, но тази година подранява, защото датата се пада част от тридневната есенна ваканция.

*ОЧЗ - главния управляващ орган на лошите- Организация на Чудовищата и Злодеите

Г.Христов

Дори Убиеца с куката взе ножица за да се включи в благотворителния базар
Скелет-красавец
В Базара тази година има нови неща, но само майсторите им знаят какво представляват
Работилница за тикви в мазето
Резултатът надмина очакванията
Артикулите на Базара ще струват между 10 и 20 лв
И коридорите на гимназията бяха дегизирани в духа на празника
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ги
    Гинка Райчева
    46 -5
    17:11, 28 окт 2014
    Благодарим ви, мили деца!Поклон пред добрите ви сърца! Благодарим и на прекрасните колеги от ГПЧЕ "Д-р Асен Златаров"!
    • :)
      :)
      8 -4
      18:20, 28 окт 2014
      Гпче "професор д-р Асен Златаров"
  • 2
    Кл
    климент
    10 -2
    17:22, 28 окт 2014
    Да се чете Себил Инан от 11 клас.
  • 3
    Na
    Nacionala7777
    13 -9
    21:10, 28 окт 2014
    Kav heluin kvi 5 lv vmesto da populqlizirate na6ite Balgarski praznici i tradicii vie po4nahte da praznuvate na nai tapata naciq v sveta smotaniqt im praznik. E zatova nqma da se opravi BG 6toto ne po4itame na6eto i vse gledame 4ujdoto!!!
  • 4
    An
    Anonimous
    13 -10
    22:17, 28 окт 2014
    С цялото ми уважение, но децата положиха изключително много труд за Хелуинския декор, затова моля ви да уважите труда им и да не коментирате лоши неща за тях, защото не изобщо не заслужават негативните ви коментари. Да, Хелуин не е традиционен празник, но това не пречи на ЕЗИКОВА гимназия да го празнува. Искаме да сме съвременни в крак с модата, като част от европейския съюз, а в същото време сме негативни към това. Nacionala7777 с цялото ми уважение към който и да си ти ако обичаш не коментирай повече такива глупости!
    • Na
      nacionala7777
      6 -4
      22:55, 28 окт 2014
      Anonimous az nishto losho ne sam kazal za decata i ne govorq konkretno za tqh!+tova tva ne e evropeiski praznik za da kaje6 4e iska6 da vlezem v krak s modada kato 4ast ot Evropeiskiq saiuz.
      Drug e vaprosa 4e Evropeiskiq saiuz blije gaza na Amerikanskite bokluci :)
  • 5
    Be
    bezznachenie
    2 -1
    23:07, 29 окт 2014
    Как ще няма да е европейски празник? Хелуин се празнува вече в много европейски държави. Освен това, това че празнуват Хелуин, не значи, че не празнуват и българските празници...
  • 6
    Be
    bezznachenie
    4 -1
    23:08, 29 окт 2014
    А и ако държите толкова много на българското, господине, защо пишете на латинеца?
Последни новини