Местан: Лидерска коалиция ГЕРБ-РБ-ПФ е неприемлива

Най-лошият вариант са нови избори, още по-лош вариант е безпринципна коалиция с участието на национал-популистки формации, заяви Лютви Местан.
След заседание на ПГ на ДПС преди старта на парламента в 14 часа лидерът на ДПС коментира пред журналисти, че има ясен мандат от партията да представи позиция в полза на съставянето на силно, проевропейско, евроатлантическо правителство.

От ДСП смятаме, че това е правилният изход от този сложен ребус, пред който ни изправи избирателят с вота си на 5 октомври, подчерта Местан.

На въпрос – подкрепя ли настояването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов лидерите на партии, подкрепящи кабинета, да участват в него, Местан отговори:

„Зависи в какъв формат. Ако той говори за трипартийна коалиция между ГЕРБ, РБ и ПФ, в която трипартийна коалиция лидерите на тези партии да участват като министри, това е ярък пример за неприемлива за ДПС антиевропейска коалиция. Защото трябва да бъдем много внимателни, когато се позоваваме на европейските коалиции".

Той припомни, че в ЕП е образувана коалиция между системните партии срещу антисистемните партии.

Местан подчерта, че ДПС е има ясна позиция - готово е да изиграе градивна роля за намирането на формулата на стабилно управление, без да поставяме условия за участие в този кабинет с министри. Ако той е евроатлантически, той може да разчита на подкрепа от ДПС.

"Новото в стила на ДПС е, че ние ще говорим с езика на фактите за всяка анти ДПС митологема. Ние започваме този разговор с разговора за зловонието КТБ. Искаме пълната истина за КТБ. А чии злокобни политически фигури и кои политически сили ще изплуват от трезорите на КТБ е въпрос, чиито отговор дължим на българското общество", добави Местан, цитиран от БГНЕС.

Междувременно пред парламента се събраха стотици протестиращи, които се заканиха да не позволят на Бат Сали от ДПС да положи клетва.
Към тях ще се присъединят и недоволни от влизането в НС на Ана Баракова от "България без цензура".

По-рано в НДК се проведе среща между ръководството и актива на ГЕРБ. След срещата изявления не бяха направени - всичко щяло да се каже в Народното събрание, предаде БНР.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ив
    иван райчев- гъбата
    6 -3
    17:58, 27 окт 2014
    Местан духай супата дахлия мръсен
  • 2
    Ба
    БАЙ ГАНЬО
    4 -2
    19:17, 27 окт 2014
    Пача ти що не си завреш сам кола в **** че да те призная за велик фес.
    • Ya
      yarrak
      1 0
      10:26, 28 окт 2014
      zastoto , NIE nemojem kato vas gyaurskite daalii da si navirame kolove i predmeti, . kabak pak ste mi duhash na rezaka

Още новини

Последни новини