Меркел не подкрепи Камерън за ограниченията за имигранти

Германският канцлер Ангела Меркел няма да подкрепи опитите на Лондон да се ограничи свободата на гражданите на ЕС да пътуват и работят в която и да е страна от съюза. Това е сериозен удар по опитите на британския премиер Дейвид Камерън да постигне съгласието за такава промяна от партньорите си в Европа, съобщи вестник "Сънди таймс".

В интервю за изданието Меркел казва, че "Германия няма да посяга на фундаменталните принципи за свободно движение в ЕС".

"Сънди таймс" съобщи, че тя е склонна да разговаря с Камерън за това как да се променят правилата, благодарение на които граждани от други страни в ЕС злоупотребяват с щедрите социални системи в по-развитите страни от съюза.

"Това са спорни въпроси, които се обсъждат и в моята страна. Мисля, че трябва да се намери решение, което прекратява злоупотребите. От друга страна, не бива да посягаме на фундаменталните принципи за свободно движение в Европа", казва канцлерът.

Социологическо допитване, публикувано в неделното издание "Обзървър", показва, че почти една трета от избирателите във Великобритания биха подкрепили антиевропейската Партия на независимостта (UKIP) на Найджъл Фараж, ако тя има шансове да победи в техния избирателен район.

Същото проучване на агенция "Опиниум" показва, че консерваторите на Камерън са стопили изоставането от 5 пункта от лейбъристите през последните две седмици. Сега двете основни партии в страната имат подкрепата по на 33% от избирателите, а UKIP – на 18%.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    НОВА ЦИНГАРЕЛИЯ
    3 0
    18:24, 26 окт 2014
    Докато умните се наумуват,циганите от целия свят ще дойдат да се налудуват.дано ви изсмучат всички социални натрупвания и пенсионерите ви да станат,като нашите.
Последни новини