Руските войски се изтеглят от украинската граница

Президентът на Русия Владимир Путин е наредил изтегляне на руските части от границата с Украйна.

Говорител на държавния глава обяви, че изпратените на обучение 17 600 войници в Ростов ще бъдат върнати в базите, защото то е приключило.

Това обаче не е първо нареждане за изтегляне. При предишните през март и май НАТО и САЩ твърдяха, че те не са се състояли, посочва BBC, цитирана от Стандарт Нюз.

Страната е обвинявана от западните държави, че съдейства на сепаратистите в Източна Украйна, включително с оръжейни доставки. Въпреки сключеното примирие с властта в Киев на 5 септември боевете между двете страни продължават.

Разполагането на руски войски в близост до граничните райони, които според Москва провеждат обучение, се смятат също за метод за сплашване и натиск над правителството в Украйна.

Жестът на Путин се случва дни преди срещата му с украинския президент Петро Порошенко в рамките на срещата на АСЕАН в петък.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Za
    ZABOBOL
    0 0
    11:53, 12 окт 2014
    ...m-m-m,da!Izteglqme se vse po na ugo-zapad?Diktatorat vse oshte ne moje da razbere prokobata koqto tegne nad nego i salzite na maikite slavqnki, prolivani v 21 vek zaradi primata ot KGB. SIC SEMPER TYRANNIS!
Последни новини