“Ислямска държава” уби иракски журналист, брат му и двама цивилни

Групировката "Ислямска държава" уби иракски журналист, брат му и още двама цивилни в село северно от Багдад, предава Франс прес.

През изминалата нощ джихадистите убили публично 37-годишния оператор Риад ал Азауи, който работел за местна телевизия.

Според организацията "Репортери без граници" журналистът, баща на три деца, бил отвлечен на 7 септември заедно с брат си. Според член на семейството му журналистът е бил обвинен, че работи за иракското правителство и така името му е стигнало до джихадистите.

Проправителствените иракски сили се намират в "нестабилна" позиция в западната част на страната, но все още се противопоставят на джихадистите, твърдят източници от американското министерство на отбраната.

Иракската армия е подложена на все по-силен натиск в западната провинция Ал Анбар, смятат източниците, като подчертават, че международното внимание е насочено повече към Северна Сирия.

Общо 21 страни участват в операциите за възпрепятстване на джихадистите, които превзеха големи територии в Сирия и Ирак. В същото време САЩ са постигнали напредък в усилията си да убедят Турция да вземе по-сериозно участие в борбата срещу „Ислямската държава”

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    химик
    0 0
    11:21, 28 окт 2014
    мама ви циганска,свинска кожа за тези от идил,и от там в рая

Още новини

Последни новини