Дело срещу Цветанов не тръгна, глобиха адвокатка с 1000 лв.

Софийският окръжен съд не даде ход на делото срещу Цветан Цветанов за клевета, образувано по жалба на бившия председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова.
Причината бе, че защитничката на бившия вътрешен министър е представила билет за автобус, с което удостоверява, че е в чужбина, предаде БТА.

В съдебната зала стана ясно, че Цветан Цветанов е оттеглил днес пълномощното си за досегашния адвокат - Десислава Добрева, и е наел Елена Божурска, която е в чужбина. Съдът обаче счете, че пътуването на Божурска не е основателна причина за отлагане на процеса и я глоби с 1000 лева.

Адвокатът на Мирослава Тодорова - Ина Лулчева, поиска ново заседание до края на седмицата, защото след като ЦИК обяви резултатите от изборите, Цветанов щял да получи имунитет, а процесът отново щял да бъде спрян. Така имало опасност и делото да бъде прекратено поради изтекла давност.

Окръжните магистрати насрочиха следващото заседание по процеса за четвъртък.

Цветан Цветанов е подсъдим за клевета по тъжба на съдия Мирослава Тодорова. През март 2012 г. Цветанов заяви в две интервюта, че тя покровителства организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на наркотрафиканта Васил Маникатов.

На 18 октомври м.г. съдия Екатерина Роглекова от Пловдивския районен съд произнесе оправдателна присъда за Цветанов, като прие, че той, без да изразява никакво твърдение, успял да изрази оценъчно мнение за работата на Мирослава Тодорова като съдия, ползвайки човешкото си право на свободно слово.

Тодорова обжалва, а делото бе прехвърлено в Софийския окръжен съд, след като масово магистратите от Пловдивския окръжен съд си правеха отвод.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини