Простреляха полицай във Фъргюсън

Полицай беше прострелян в ръката в град Фъргюсън, щата Мисури, където неотдавна имаше бурни протести, след като бял полицай застреля чернокож тийнейджър, предаде Ройтерс, позовавайки се на полицията в окръг Сейнт Луис и местна телевизия.

Засега не се знае в какво състояние е простреляният.
На 9 август чернокожият младеж Майкъл Браун беше застрелян от полицая Дарън Уилсън. Смъртта му породи продължили с дни протести, прераснали в размирици.

В четвъртък, след седмици на тежки критики и призиви за оставката му, началникът на полицията във Фъргюсън Том Джаксън поиска във видеообръщение извинение от родителите на Браун.

В интервю за Асошиейтед прес близките на убития младеж заявиха, че не приемат извинението и настояха за оставката му, а също убиецът на сина им да бъде арестуван и съден.

Президентът Барак Обама заяви днес, че недоверието към правоохранителните органи, излязло наяве след фаталната стрелба във Фъргюсън, има разрушителен ефект върху цяла Америка, а не само върху чернокожата общност и че от това страдат местата, където нуждата от полицейско присъствие е най-остр

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини