”Атака” опита да нахлуе в ДКЕВР заради скъпия ток

Протест на „Атака” срещу скъпия ток временно прекъсна движението на трамваите по столичния бул. „Дондуков”. Демонстрантите опитаха да влязат в сградата на ДКЕВР

Преди дни от ДКЕВР обявиха, че средното увеличение на общата цена на тока за битови клиенти от 1 октомври ще в размер на 9.79%.

Днес от "Атака" се събраха първо пред Министерски съвет, за да протестират. Лично лидерът на партията Волен Сидеров оглави митинга.

По-късно демонстрантите отидоха до сградата на ДКЕВР, която се намира на бул. "Дондуков" 8-10, точно до тази на правителството. Част от събралите се около стотина души опитаха да влязат вътре, за да разговарят с ръководството, предаде bTV. Полицията успя да отблъсне опита им да проникнат и до по-сериозни сблъсъци не се стигна, но се наложи движението да бъде спряно за кратко.

След ДКЕВР шествието продължи към представителството на електрокомпанията ЧЕЗ, съобщи OFFNews. По пътя напрежението отново ескалира, след като минувач извика "Еничари" по адрес на демонстрантите. Те го подгониха, а когато мъжът се скри в автомобила си, счупиха един от фаровете. След намесата на полицията шофьорът успя потегли безпрепятствено.

От общината съобщиха, че протестът не е съгласуван с нея.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини