Арестуваха втори мъж, приближил се опасно близко до Белия дом

Мъж, който се е приближил твърде близо до Белия дом във Вашингтон, е арестуван само 24 часа след като друг мъж незаконно проникна в президентския комплекс, съобщиха службите за сигурност, цитирани от Франс прес.

Говорителят на Сикрет сървис Ед Донован посочи, че лицето се приближило пеша до един от входовете на Белия дом, а след това се появило с кола до друг вход и тогава бил задържан.

Инцидент бе определен от Донован като относително малък в сравнение с този, станал предишния ден. В петък вечерта Сикрет сървис арестува 42-годишния Омар Гонсалес от щата Тексас, който прескочи оградата на Белия дом и успя да се добере до парадния вход на резиденцията на американския президент, преди да бъде заловен, посочи ИТАР-ТАСС.

Той е имал в себе си и нож, отчитат органите на реда. Повдигнато му е обвинение в незаконно влизане забранена зона, носейки смъртоносно оръжие в себе си, се посочва в декларацията на прокуратурата.

Същевременно директорът на службата за охрана на президента на САЩ Сикрет сървис нареди засилени мерки за сигурност около Белия дом. Мерките са влезли в сила още в петък вечерта след инцидента, отбеляза АП.

"Директор Пиърсън нареди незабавно засилване на полицейските патрули и наблюдението на по протежение на оградата на Пенсилвания авеню около комплекса", се посочва в изявление на службата, цитирано от Ройтерс.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини