Apple превръща iPhone 6 в мобилен портфейл

Bloomberg, позовавайки се на източници запознати със ситуацията, съобщи, че Apple иска да превърне iPhone 6 в мобилен портфейл. На 9 септември, когато ще бъде представяна новата джаджа, американската компания ще обяви и споразуменията си с платежните системи Visa, MasterCard и American Express.

Вече сме чували, че в iPhone 6 най-накрая ще се появи NFC-чип. От Bloomberg потвърждават тази информация - с помощта на смартфона на Apple ще могат да се извършват мобилни разплащания. 

Интересното в случая е, че Google отдавна се опитва да превърне Android-смартфоните в мобилни портфейли и инвестират в технология, която ще даде възможност за извършване на разплащания чрез смартфоните в обичайните магазини. Въпреки това обаче към момента няма много успех в тази посока. Впрочем, американските търговци най-вероятно ще се съобразят с инициативата на Apple, имайки предвид популярността на iPhone в САЩ. Според анализатора от Creative Strategies Бен Баджари, "Apple контролира стандартите в индустрията и е двигателят на пазара. Когато Apple пуска нещо, индустрията го следва".

Официално бе потвърдено, че представянето на Apple iPhone 6 ще се проведе на 9 септември. На пазара, смартфонът ще стане достъпен на 19 септември

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини