Върнат е на поста директорът на Фонда за лечение на деца

дравният министър д-р Мирослав Ненков е върнал като директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров, който бе уволнен от д-р Таня Андреева през 2013 г.
В интервю за bTV д-р Ненков мотивира връщането на Александров с това, че при неговото управление фондът е работел "по релси".

Александров бе уволнен в началото на октомври 2013 г., след като управлява фонда в продължение на три години. Тогава здравният министър Таня Андреева обясни, че той е освободен заради нарушения в работата - както административни, така и в сферата на трудовото законодателство. Самият Павел Александров пък обяви, че ще заведе дело срещу министерството.

След поредица от скандали през април т.г. наследничката на Александров на поста директор на Фонда за лечение на деца д-р Ива Станкова подаде оставка.

Днес здравният министър информира, че петте милиона лева в бюджета на фонда вече са похарчени и до края на годината няма пари за нови случаи. Мирослав Ненков каза, че ще разговаря по темата с финансовия министър Румен Порожанов, но не конкретизира колко пари допълнително ще поиска.

Ненков обаче бе категоричен, че ще бъде проверено как е изхарчен бюджетът, за кои случаи и дали са купувани консумативи, които здравната каса покрива.

След като служебният кабинет пое управлението, като директор на Пътната агенция бе върнат Лазар Лазаров, а на ДНСК - Милка Гечева, като и двамата управляваха при ГЕРБ.

На 12 август пък служебният министър на финансите Румен Порожанов съобщи, че връща Ваньо Танов за директор на Агенция "Митници". Порожанов се аргументира с думите, че Танов е единственият човек, който може да вкара в ред проблемите в Агенция "Митници".

Очаква се завръщането на поста и на директора на Спешна помощ-София Георги Гелев.
Д-р Георги Гелев може да се върне на работа като началник, ако здравето му позволява, обяви преди дни служебният здравен министър.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини