Депутатите изядоха половин милиона лева

С неизвинените си отсъствия от пленарни заседания и парламентарни комисии през миналата година депутатите са спестили на данъкоплатците близо половин милиона лева. Икономиите обаче почти напълно покриват разходите за Хранителния комплекс на Народното събрание. Кухнята и бюфетът на депутатите са стрували 737 хиляди лева, а приходите от тях са едва 134 бона.
Останалите над половин милион лева са покрити от държавната субсидия на Народното събрание, съобщава „Телеграф“. Любопитното е, че въпреки заложените ниски приходи, Хранителният комплекс на НС пак не е изпълнил финансовите очаквания като е реализирал с 82 000 лева по-малко приходи от предварително заложените.

Командировките в страната и чужбина на народните избраници и посещенията ми избирателните райони през 2013 г. възлизат на 1,547 млн. лева, показва финансовият отчет на Народното събрание за миналата година. За 2013 г. общо на НС са определени приходи от 2,187 млн. лева, разходи от 53 млн. лева и субсидия от централния бюджет от 50,813 млн. лева.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини