Свидетел: Нинова се обади вчера да взривят дигите. Отказаха, защото щели да имат огромни загуби

От Министерството на земеделието и горите отказали, защото щели да потопят плодородни земи и стопаните щели да ги съдят за огромни загуби

Корнелия Нинова от вчера по обед се обажда да гръмнат дигите. От Министерството на земеделието и горите отказали, защото щели да потопят плодородни земи и стопаните щели да ги съдят за огромни загуби. Това заяви пред Нова телевизия жител на Мездра, чиято къща е наводнена от приливната вълна тази нощ.

„Казват ни от днеска за вчера, че трябва да се евакуираме. Никой не си прави сметка, че тези язовири, които са скъсани, са опасни. Искат ни по 3 лева вход като ходим на риба, а сега какво? Кой ще е виновен? Четири язовира има тука със скъсани стени. Ако прелеят, ще ни издавят. Това са язовири на ръба на рисковата ситуация. Никой не е взел превантивни мерки да се източат до минимум“, заяви възмутеният мъж.

На въпрос кога са били предупредени хората за надигащата се вълна, човекът каза: „Лично аз не съм бил известен. Бях нощна смяна. Разбрах, че ще има приливна вълна, имаше хора, които разнасяха листовки. В петък вечерта ни казаха, че Мизия в центъра ще има 1 метър вода. Водата ни пожали малко, дойде 24 часа по-късно. Но това не е оправдание“.

Венцислав Василев, областен управител на Враца, коментира думите на жителя на Мизия: „Всичко е направено в рамките на допустимото, с частичен резултат. Тепърва ще се търси причина за трагедията. Но аз мисля, че тя е само една – поройният дъжд. Заведете ме при тия 4 язовира със скъсаните стени да ги видя. Няма такива. Не е вярно това“.

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини