Слънчевите или лунните енергийни вампири са по-опасни

Наслушали сме се на легенди за вампири, които пият човешка кръв, имат свръхестест сили, а според режисьорите в киното и изглеждат зашеметяващо. Но ако тях виждаме само на екрана или във въображението, то енергийните вампири са част от ежедневието ни Разликата – енергийният вампир не обича да се цапа с кръв, затова източва енергията на жертвата си.
Какво е енергиен вампир?

Това е човек със затворено енергийно поле, който не може да приема положителната енергия от заобикалящата го среда, затова краде от чуждия заряд. Основните му оръжия са клюките, споровете, оплакванията. Най-често това е егоист, който смята проблеми на другите за маловажни, склонен е да взема много, но да дава малко. Неблагодарен е - енергийният вампир няма да оцени направената от вас услуга, а дори може да ви накара да се чувствате задължени.

Обича да бъде център на внимание и да демонстрира превъзходство, затова се дразни, когато хората около него са щастливи и успели. Заради добрите си театрални умения енергийният вампир лесно омайва жертвата си, като се позовава на два подхода – ласкателство и състрадание. След като се засити, временно се успокоява, преди да тръгне пак на лов, предупреждава rozali.com.

Видове енергийни вампири

Енергийният вампиризъм може да бъде умишлен или неосъзнат. Известни са два типа енергийни вампири:

Активни – познати още като слънчеви. Те са агресивни и открито нападат енергийното ви поле. Злопаметни са, обичат да се заяждат и често предизвикват скандали като ви обиждат или опонират без причина. Целта е да изгубите самоконтрол, защото тогава хабите най-много енергия. Ревнивците са активни вампири.

Пасивни (лунни). Те са по-опасни, защото слагат маската на безобидни и спокойни хора, които обаче търсят слушател за душевните си терзания. Оплакват се, че са затрупани с проблеми, но не правят нищо, за да ги решат, затова не ги съжалявайте.

Говори се още за дървени и телефонни вампири. Първите са мнителни и недоверчиви, а вторите ще окупират вниманието ви с дълги и безсмислени разговори по телефона.

Как да се предпазим от енергийните вампири?

След среща с енергиен вампир се чувстваме отпаднали, уморени, не е изключено да имаме главоболие или да ни се спи. Това се дължи на изсмуканите от тялото и съзнанието ни сили.

Тъй като енергийният вампир атакува психиката, няма лекарства, които да му противодействат, но има други изпитани методи. Като начало избягвайте контакт очи в очи или допир с предполагаемия енергиен крадец. Отнасяйте се хладно към него и терзанията му – така след време ще преустанови контакт с вас. В никакъв случай не споделяйте за себе си.

На успехите ще завиди, а от притесненията ще се възползва, като отнеме от заряда и подсили грижите ви. Подхождайте с шега или усмивка към всяка негова реплика – смехът ще обезоръжи агресията му. При евентуален спор запазете самообладание и не повишавайте тон. По-добре е да замълчите и да си представите нещо, което ви успокоява (например течаща вода, шума на вятъра или дъжда). Някои хора използват и амулети срещу енергийните врагове.

Помнете, че никой не се ражда енергиен вампир. Това е болест на психическа основа, която зависи от обстоятелствата, и хората нямат имунитет срещу нея. Затова ако разберете, че ваш близък е жертва на коварното “заболяване“, преди да го изолирате от живота си, се опитайте да му помогнете. Един ден може и вие да се нуждаете от подобна помощ.


Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
22.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
22.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
22.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
22.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
22.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
22.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
22.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
22.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
22.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
22.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
22.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
22.09.2019
Последни новини