Торнадо уби хора във Франция

Мъж и жена бяха убити от падащи дървета в югоизточната част на Франция. Пълният с туристи район на страната бе ударен от силни бури в неделя. Опасно е времето в двайсет и една области, съобщи АФП.
Миниторнадо уби французин на 42 години и рани петима в къмпинг в Сен Жуст д`Ардеш, където стотици каравани, палатки и кемпери пострадаха от падналите дървета.

Миниторнадото свали на земята повечето дървета, както и електропроводите в района. "В радиус от 3-4 километра, всички дървета са на земята", съобщи за АФП капитан от жандармерията в Тейл.

Около 200 души от къмпинга са евакуирани към съседните градове, според пожарникарите. Много шофьори са блокирани по пътищата, затворени от паднали дървета.

На другия бряг на река Ардеш, също от падащо дърво в къмпинг в Сен Поле дьо Кесон, загина жена.

Според метеорологичните служби на Франция (Météo-France) през нощта срещу понеделник бурите на югоизток ще се засилят с проливни дъждове, които може да бъдат придружени от "силни пориви на вятъра и градушки".

В дванайсет департамента в североизточната част на Франция, близо до Белгия и Германия, също бе обявена опасност от вида "дъжд – наводнение".

В събота Нормандия бе засегната от градушки и силни ветрове, а на югозапад хиляди домове все още са без електричество.

Силните бури с градушки прекъснаха и летни фестивали, включително джаз фестивала в Сен Емилион (югозапад), където близо 1000 души бяха евакуирани спешно от събитието в събота вечерта. Прекъснат бе и фестивалът в Гран Сук (Grand Souk), където десетина души бяха леко ранени от падащите от небето ледени късове.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини