Пенсионерският клуб в Ардино проведе общо събрание

Днес членовете на Клуба на пенсионера в Ардино проведоха общо събрание. На срещата присъстваха над 30 представители на третата възраст. В дневния ред на сбирката бяха записани три точки.

Председателят на клубния съвет Назиф Садеттин запозна присъстващите с извършените през годините дейности, проведени срещи и осъществени екскурзии до вътрешността на страната и в чужбина. 

„Клубът се превърна в наш втори дом.  Всеки ден тук се събираме на кафе и сладка раздумка. Разнообразяваме времето си като играем шах, табла, карти, четем вестници. Имаме възможност да честваме рожденни и именни дни. Осъществява се периодично безплатно измерване на кръвното налягане”, заяви Садеттин. Той предложи на членовете на Клуба да се включват активно в дейностите на джамийските и църковни настоятелства в града.

От името на възрастните хора той благодари на общинското ръководство в лицето на кмета Ресми Мурад, заместниците му Неджми Ходжов, Изет Шабан и председателя на местния парламент Сезгин Байрам за оказваната от тях подкрепа и внимание към проблемите на хората от третата възраст и изрази надежда за бъдещо съвместно сътрудничество. Той изказа искрените си благодарности и към местните бизнесмени Саффет Илязов, Касим Хакиф, Реджеб и Расим Ферхадови, Ейваз Фахреттин, осигурили финансови средства за дейността на Клуба.

79-годишната Йорданка Аянова поздрави председателя Назиф Садеттин за изчерпателния му доклад. Тя предложи да се възстановят в Клуба срещите с жените от т. нар. чаровна възраст от района и традицията за подновяване на Деня на пенсионера в град Ардино. За подобряване на финансовото състояние на пенсионерския клуб тя изрази още мнение, че е необходимо всеки месец да се съберат по един лев от членовете.

Клубът на пенсионера в Ардино е създаден през 1976 година с председател Георги Терзиев и днес в него членуват над 50 души.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини