Кои са предстоящите филмови проекти на Мел Гибсън?

През изминалите осем години името на Мел Гибсън се свързваше най-вече със скандали и обвинения в расизъм, а интересът на журналистите към филмовите му проекти постепенно остана на заден план. Огромният медиен шум около личния живот на наградения с “Оскар” актьор и режисьор определено оказа негативно влияние на професионалния му имидж и бе една от причините поради които студиото Уорнър Брос прекрати подготвителната работа по петия филм от култовата поредица “Смъртоносно оръжие”. Въпреки всичко това Гибсън продължава да се появява на големия екран.

През 2011-та година той изигра главната роля в драмата на Джоди Фостър “Бобърът”, а през 2013-та се присъедини към еклектичния актьорски състав на продължението на grindhouse-хита “Мачете”.

В края на тазгодишния летен сезон феновете на Мел Гибсън ще могат да го видят и в третата част от екшън-поредицата на Силвестър Сталоун “Непобедимите”. В заснетата в България лента Гибсън се превъплъщава в главната отрицателна роля на Конрад Стоунбанкс – безскрупулен търговец на оръжия, който изготвя план за елиминирането на членовете на екипа “Непобедимите”. Само преди няколко дни 58-годишния актьор получи награда за цялостен принос на филмовия фестивал “Карлови Вари” и именно там той поговори за предстоящите си филмови проекти.

В кратко интервю за Hollywood Reporter Гибсън разкри, че наскоро е приключил със снимките на френско-американския екшън-трилър “Кръвен баща” (“Blood Father”) и също така добави, че вече няма намерение сам да финансира режисьорските си проекти (какъвто бе случая с “Апокалипто” и “Страстите Христови”).

Гибсън: “ “Апокалипто” и “Страстите Христови” бяха филми, които никой не искаше да финансира. Те се оказаха успешни, но в началото не успях да намеря студия, които да ги подкрепят. Вече не искам сам да финансирам филмите си, защото има хора, които се възползват от това. А аз не съм глупак. Трудно е да направиш филм в който вярваш истински, но който не предизвиква същите чувства в другите. Но аз не се отказвам.”

На въпроса какво може да сподели за предстоящите си проекти Гибсън отговори:

“Току-що приключих със снимките на филма “Кръвен баща”. Работехме в Ню Мексико и режисьор беше Жан-Франсоа Рише – един много приятен и талантлив французин, който се справи много добре с тази класическа американска история. Аз играя ролята на мотоциклетист, чиято дъщеря се забърква в големи неприятности. И това слага началото на приключението.

Има и няколко други неща по които работя, но все още не мога да говоря за тях. Знаете ли защо? Защото всеки път когато говоря предварително се появява някой друг и прави филма преди мен. Това е нещо като индустриален шпионаж.”

Относно филмовите продукции, които го привличат, Гибсън заяви:

“Нямам предварително изграден план. Просто се захващам с това, което е пред мен и което ми харесва. Има идеи и истории навсякъде и това е хубаво. Но това, което вече го няма са нови, оригинални идеи. И единственото, което можеш да направиш е да представиш вече съществуващите идеи по един различен начин.”

Следващата лента с участието на Мел Гибсън, “Непобедимите 3”, е вече напълно завършена и ще се завърти по кината в средата на този месец август.

“Кръвен баща” все още не разполага с точно определена премиерна дата, но очакванията са, че филма ще тръгне по кината през първата половина на 2015-та година.



Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини