Цачева: Няма да се изненадам, ако и на 30 юли няма оставка

ГЕРБ не премълчава грешките, които е допуснал в управлението. Кворумът в парламента вече е нещо без значение, защото парламентът е на колене. И това не е от тази седмица, това е от самото му начало. Ние ще задаваме въпросите как се случи така, как се събраха трите партии, за да сформират това управление. Това заяви пред Нова телевизия Цецка Цачева, заместник-председател на ГЕРБ.

Тя заяви, че трябва да се даде ясна оценка на това управление.

„Кога председателят на парламента забеляза, че няма парламент, за да излиза с изявление в 12 без 5? Ние им трябваме само за кворумоопределящ елемент. Няма да се изненадам, казвам го с тъга, ако и на 30 юли няма оставка.

Ние просто не им вярваме. Може би БСП решава вътрешнопартийни проблеми с тази агония, но през цялото време всеки един изминат ден въпросът е какво се случва в държавата.

Защото правителството на господин Орешарски продължава да работи, всяка сряда обекти публична държавна собственост се обявяват за обекти частна собственост. Разпределят се огромни ресурси, които водят до подписване на неосигурени договори. Затова бяха важни и затова партийните лидери са се разбрали при президента да се обявят приоритетите. Ние очакваме след трагичната ситуация в здравеопазването, това, което здравната каса иска – бюджетът да бъде изменен, но за това правителството трябва да реагира. Вместо това, те се занимават с други неща. Агония е това, което се случва в последните дни. Парламентът не може да функционира и това беше заложено още от самото му създаване“, каза още Цецка Цачева.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини