Уменията, които са ви нужни, за да успеете в кариерата

Ако искате да постигнете успех в кариерата, особено ако работите в голяма компания, трябва да владеете не само нещата, които са вписани в длъжностната ви характеристика, но и да притежавате някои други умения.

Независимо от индустрията, за която работите или позицията, която заемате, вие трябва да усъвършенствате някои умения, свързани с взаимодействието ви с други хора. Трябва да намирате начин да се разбирате с вашия ръководител, да имате правилен подход към конфликтите, да умеете да се интегрирате и т.н.

Ето и част от тези „по-различни“ умения, които обаче са от съществено значение за успеха ви в службата:

1. Емоционална интелигентност

Може да сте най-добрият професионалист в света, но ако колегите ви отлъчат от екипа, дори и мениджърът няма да може да ви помогне. Затова трябва винаги да проявявате разбиране към сътрудниците си и да изградите едно добро разбирателство с тях. Избирайте внимателно битките си, както и времето, кога да се впускате в такива.

2. Уравновесеност

Човек трябва да умее да остава спокоен в по-напрегнати ситуации. Така той може да реагира много по-рационално и обективно, отколкото ако е гневен или ядосан. Освен това повишаването на тон и затръшването на врати, няма да ви създадат добра репутация в службата. Дръжте се максимално уравновесено и зряло в спорните ситуации, дори когато ви идва да избухнете като бомба.

3. Умение за обратна връзка

Човек винаги трябва да е отворен за обратна връзка, ако иска да се развива професионално в голяма компания с йерархия, много отдели, купища колеги и дузина шефове. Не настръхвайте при всяка критика, а също така не реагирайте отбранително на забележките. По-добре се замислете какво наистина можете да направите по-добре, така че да не ви критикуват друг път. Когато сте мениджър, умението за обратна връзка е още по-важно.

За да управлявате добре, вие трябва да можете да си взимате поуки от практиката и да адаптирате вашия подход на управление, към по-нетърпеливите индивиди от екипа си.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини