Бисерчанка дари цялата си пенсия за Варна

Бесерчанката Тянка Георгиева дари цялата си пенсия от 300 лв. в помощ на пострадалите при снощните потопи.

С жеста си жената повлече крак и организира съселяните си от почерненото при потопа преди две години село Бисер да започнат  събирането на дарения в помощ на бедстващите хора от Североизточна България.

Без да чакат подканване бисерчани, които бяха в същата ситуация като жителите от кв. Аспарухово във Варна, тръгнали от къща на къща да разпространяват инициативата. Те се организирали по махали само за около 15 минути и събрали 400 лв. Всеки дал каквото може в този момент, но местните продължават да събират помощи за пострадалите през изминалата нощ.

Засега са оставени две касички – в хранителен магазин и местна кръчма.

Тази вечер след 19 ч. общоселският съвет заедно с кметицата Златка Ангелова ще се съберат, за да обсъдят с какво още може да се помогне на хората.

Трябва по-стройна организация и мобилизация. Дори когато бедствието отмине, в първите дни много хора остават без покрив и покъщнина. Тогава освен пари са нужни и неща от първа необходимост - одеяла, храна, вода. Всяка помощ е ценна, ние от Бисер знаем как всеки лев, всяка добра дума са важни, никой не знае по-добре от нас - бисерчани колко много значи това“, коментира кметицата Ангелова.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини