Кърджали отново домакин на Национален тракийски събор

За шестнадесети пореден път Регионалният съвет на тракийските дружества в област Кърджали, Тракийско дружество "Д. Маджаров", Тракийското младежко дружество и Народно читалище  ”Тракия-2009”  в гр. Кърджали, съвместно с Община Кърджали, организират на 21.06.2014 г. (събота) от 10.00 часа  НАЦИОНАЛЕН ТРАКИЙСКИ СЪБОР „КЪРДЖАЛИ 2014“.

Съборът ще се проведе в гр. Кърджалина традиционното вече от години място - площадката пред Детското влакче в парка "Простор". Заявка за участие са подали тракийски дружества, читалища и отделни състави от страната - Пловдив, Асеновград,  Димитровград, с. Новаково, обл. Пловдив и др. Освен съставите от Кърджали в концертната програма ще участват и състави от региона - Момчилград, Крумовград, Аврен,  Девисилово, Малък девисил,  Черничево, Кирково, Дрангово, Припек, Народно читалище „Родопски фар“ в кв. Гледка, Кърджали и др.  Първи отново ще се изявят с танци, песни и солови изпълнения децата на Кърджали.

Тракийските тържества тази година в цялата страна, в това число и съборът в Кърджали, преминават под знака на честванията на 170-годишнината от рождението на националния герой на България и герой на Тракия - Капитан Петко войвода.

Каним гражданите и гостите на гр. Кърджали да се насладят на  богатата концертна програма на събора.

 инж. Яни Янев - председател на Регионалния съвет на ТД в област Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини