Свиленградската пожарна №1 в страната и с учениците си

Младите огнеборци от Свиленград триумфират като №1 за втора поредна година

Заслужилата репутацията си на най-добрата в страната, свиленградската пожарна служба триумфира и с младшата си смяна. Отбор на местното СОУ „Д-р Петър Берон“ спечели националното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, провело се в Албена през почивните дни. Това е втори проведен триумф за младите огнеборци на Свиленград, които са пряко обучавани и наставлявани от батковците в местната пожарна служба. Ежегодно тя се бори с горски стихии в труднодостъпни терени, но въпреки невъзможните условия досега не е допуснала „износ“ на огън за съседна Турция. Свиленградчани са толкова добри, че бяха поканени от руснаците да гасят големите пожари край Москва през лятото на 2012-та година.

Именно натрупаните и предадени практически умения обезпечиха победата и на ученическия отбор. След първия ден на турнира отборът на „Петър Берон“ бе трети на дисциплината 400 метра щафетно бягане с препятствия. Макар и с малко те бяха изпреварени от младежите на ОУ „Васил Левски“, гр. Пловдив. На две точки от пловдивчани останаха от разградското училище ОУ „Никола Икономов“.

Вторият ден обаче се проведе така нареченото „Бойно разгръщане“ което копира почти всички действия на реалните пожарникари при гасене на истински пожар. Тук първото място бе безапелационно за свиленградчани, които изпревариха с много отбора на айтосци от СОУ „Никола Вапцаров“ и вторите от първата дисциплина „Никола Икономов“ от Разград. В комплексното класиране победата обаче наклони везните към Свиленград пред двукратните сребърни медалисти от Разград. Трети остана отбора на Айтос.

Тимовете бяха формирани от ученици между 12 и 16 години. Всички участници получиха предметни награди и грамоти. Призовете на победителите бяха връчени от директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов.

Г.Христов

За издигане репутацията на България шефът на свиленградската пожарна Валентин Ангелов бе награден лично от тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини