Хиляди в страната в ”Мълчалив поход за живота”

В защита на детския живот и в памет на загиналите деца при катастрофи, хиляди граждани протестираха мълчаливо в Стара Загора, София, Русе и други градове.
Хиляди майки, бащи и деца от Стара Загора излязоха на Задушница на "Мълчалив поход за живота", предаде БТА.

Протестът е срещу убийствата по пътищата и по улиците на България, а повод за него стана нелепата смърт на 4-годишния Паоло, прегазен на 2 юни на пешеходната зона в центъра на града.

В Стара Загора протестът започна от площада пред сградата на Общината и достигна до ъгъла на бул."Цар Симеон Велики" и ул."Кольо Ганчев" - мястото, на което загина момченцето, отрупано с цветя и играчки.

Мълчаливи там ги посрещнаха родителите му - Красимира и Иван Иванови.

Протестиращите настояват за незабавни промени в Наказателния кодекс, за адекватни наказания за убийствата на пътя, завишаване на санкциите за нарушителите на Закона за движение по пътищата.

Искат по-добър контрол, както и обезопасяване на пътните зони около училища, детски градини, детски площадки и автобусните спирки.

Цветя, свещи и играчки в памет на загиналите деца в Русе

Русе почете паметта на загиналите при катастрофи деца в мълчалив протест пред сградата на общината.

Участниците трансформираха "мълчаливия поход за живота" във възпоменателна алея, на която положиха цветя, плюшени играчки и запалени свещи, предаде БГНЕС.

В протеста се включиха много майки и бащи с колички и малки дечица, които изразиха своята дълбока съпричастност към болката на родителите, загубили рожбите си заради безумие на пътя.

Участниците в протеста призоваха да се спазват правилата за движението по пътищата и да се уважа пешеходецът.

Бяха раздадени и флаери със снимки на загиналите деца и въпрос "Ти не искаш да си причината, нали?".

Всички настояват да има сурови наказания за убийците на пътя.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини