Връхлита ни жега, живакът скача до 31 градуса

Преди обяд ще бъде слънчево с максимални температури между 26° и 31°, в София – около 26°. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Централна и Източна България, както и в планинските райони ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб от северозапад, в Източна България временно умерен от север. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Фокус.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - около средното за месец юни.

Над Черноморието до обяд ще е предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури: 24°-26°. Температурата на морската вода е около 19°.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания на места придружени от гръмотевици. Повече ще са валежите в масивите от Централна България. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 17°, на 2000 метра - около 10°.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини