CNN препоръча: Всеки трябва да види Александровската гробница

Александровската гробница влезе в статия на медийния гигант CNN. Текстът е под заглавие "15 древни руини, които навярно не знаете".

"Александровската гробница е най-известната сред тракийските погребални могили в България..." – пише авторът на публикацията и добавя, че "...това е една от античните забележителности, които всеки трябва да види."

Разказът за уникалния със стенописите си некропол, открит през 2000-та година от археолога Георги Китов, е под номер 2.

Наред с информацията за античния български некропол са публикувани и още 14 други за различни значими, но малко популярни, според автора на статията, световни обекти. Сред описаните дестинации, които си заслужават да бъдат посетени, например, е посочен храма на Конфуций.

От Туристическия информационен център в Хасково разбрали за публикацията в CNN след като забелязали, че в официалната страница на Александровската гробница има поне 10 000 кликвания, които идват през линк, качен на сайта на CNN.

От центъра се похвалиха още, че през този сезон интересът към гробницата е скочил двойно. Към уникалния със стенописите си некропол наскоро прояви интерес и един от най-големите туроператори на Япония и в края на май първите японски туристи вече са направили тура си в Александрово.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини