Откриват здравен кът„Здравето - днес, утре и след това”

На 6 юни в 11.00 часа в двора на РЗИ - Кърджали (срещу ТИЦ”Околна среда и здраве”) ще бъде открит здравен кът „Здравето - днес, утре и след това”. Акцентът в него е червената панделка - международен символ на анти-СПИН кампаниите и на солидарността към хората, живеещи с ХИВ. Художественият проект е дело на скулптора Емил Пенчев, а негов изпълнител е Устра Комплект ООД с управител инж. Кольо Кръстев. Кътът е оформен с подкрепата на Градински център „Албиция” с ръководители инж.Мариана Стайкова и Стефка Гичева. Своя принос за неговото осъществяване дадоха също „Мастило Дизайн” ООД с управител Димитър Петков, фирма „Марин Батуров” ЕООД и Община Кърджали.
С това събитие ще бъде закрит третият етап от националната анти-СПИН кампания. Той съвпада с Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, който тази година отбелязахме на 18 май под мотото "Да задържим ХИВ в светлината на прожекторите".
СПИН продължава да опустошава човешките общности навсякъде по света, затова денят за съпричастност е начин хората да предприемат публично действие като покажат скръбта за своите близки, починали от СПИН, с настояването да бъдат потвърдени ангажиментите на местно и национално ниво в борбата срещу пандемията.
Партньори на РЗИ в регионалната кампания, която започна на 10 май и ще бъде закрита на 6 юни, бяха община Кърджали, Общинският съвет по наркотични вещества - Кърджали, Обединен детски комплекс - Кърджали, Областният съвет на БЧК и доброволците от БМЧК, Регионалният инспекторат по образование, Пешеходен клуб „Ахрида” и здравните клубове към Дома на здравето в РЗИ, изградени в училищата на общините Ардино, Крумовград и Кърджали.
След откриването на здравния кът директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова ще награди изявени членове на клуб „Младите хора - здраве, секс, наркотици” и членове на здравни клубове, които през учебната година реализираха много образователни кампании с обучения, дискусии, лектории, кръгли маси, спортни състезания, туристически походи и други, с цел утвърждаването на здравословен начин на живот и отговорно сексуално поведение на младите хора.

Пресцентър на РЗИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини