На рождения си ден - Григор излиза след 15 ч. срещу Хаас

Днес за Григор Димитров е специален ден – българинът празнува своя 23-и рожден ден. А най-хубавият подарък Гришо може да си подари сам – класиране за първи път на полуфинал в турнир от Мастърс сериите!

В опит да го постигне, навръх рождения си ден Григор ще се изправи срещу немския ветеран Томи Хаас.

Техният мач е втори от програмата на Централния корт. Първият двубой там е На Ли – Сара Ерани и започва в 13 часа. След тях на корта ще излязат Димитров и Хаас, но не преди 15 часа.

И двамата тенисисти показват страхотна форма през тази седмица, а в четвъртък Хаас отстрани в три сета третия в света Станислас Вавринка. До момента двамата са играли два пъти помежду си и са си разменили по една победа – 6:3, 6:2 за Григор в Лос Анджелиспрез 2011-а и 7:6(5), 7:6(3) за Хаас през миналия сезон във Вашингтон.

Най-вероятно през следващата седмица Димитров ще подобри рекордното си класиране и ще бъде номер 13 в света, но при победа срещу Хаас би си гарантирал и 12-ото място. На полуфинал пък евентуалният съперник ще бъде победителят от мача между Андри Мъри и Рафаел Надал.

В петък Григор ще изиграе още един мач – четвъртфинал на двойки, където с Лукаш Росол ще се изправят срещу Марин Чилич и Сантяго Гонсалес.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини