Илияна Йотова: „Славейков“ е училището на бъдещето!

Евродепутатът Илияна Йотова и кандидатът за този пост Момчил Неков посетиха най-голямото училище в Южна България СОУ „Петко Рачов Славейков”. Двамата бяха почетни гости в предаването на славейковци „Големият шлем” с водещи Галина Костадинова и Димитър Радев. Народните представители бяха удивени от топлото посрещане, което директорът Милко Багдасаров и председателят на Ученическия парламент Иван Герганов организираха.
Гостите се запознаха с метода на работа в училищния вестник и телевизия, които са плод на Журналистическия клуб и клуб Медия, и споделиха, че тази училищна дейност и начинът, по който се организира и провежда, са уникални и единствени в Европа. Тъй като г-жа Йотова е бивша журналистка, тя похвали труда на славейковските си колеги, като даде доста полезни съвети за подобряване на вестника и телевизията. Тя изрази мнението, че младите хора трябва непрекъснато да се усъвършенстват, и разказа, че всяко начало е трудно, каквито са били и първите й години на телевизионния екран. Илияна Йотова разкри някои неща от кухнята на Българската национална телевизия, като призна, че журналистиката все още е в кръвта й. Момчил Неков сподели, че винаги е желал да работи в сферата на политиката и това, което го привлича в нея, е възможността да подреди парченцата на пъзела, оформящ политическата обстановка в страната.
Сред публиката в студиото бяха също и участници от Евроклуба в училище. С интересна позиция в разговора се включиха преподавателят по история в училището Димитър Димов, неговите ученици от школата по история.
На традиционния въпрос на предаването, а именно каква е рецептата за големия шлем, гостите отговориха кратко и ясно. Г-жа Йотова изрази мнение, че тайната на успеха се крие в това да знаеш какво искаш да постигнеш, докато г-н Неков сподели, че постоянният труд е в основата на всичко – „Ако не сте родени с криле, не им пречете да изникнат!“
Официалните гости получиха подаръци – традиционните стъклени статуетки УПКО.

Димитър РАДЕВ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини