Гришо стигна без грижа II кръг в Мадрид

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на "Мастърс"-а в Мадрид, след като се наложи над испанеца Пабло Карено Буста с 6:2, 6:4. Това беше втора победа за Димитров над испанеца, като и в двете срещи не загуби сет. Сегашният триумф дойде след 77 минути игра.

За първата ни ракета това е победа № 21 на АТР тура от началото на сезона. Гришо има да защитава 90 точки от достигането си до трети кръг през миналата година, а класирането за втори му носи 45. Следващият съперник на хасковлията е румънецът Мариуш Копил.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна изненадващо с пробив за испанеца след слаб гейм на българина, в който първият сервис на практика липсваше и грешките валяха, но пък последва истинска наказателна акция. Григор бързо навлезе в ритъм, започна да доминира в почти всяко разиграване, неспирните му атаки често завършваха с уинър, а Карено Буста така и не успяваше да намери отговор на отличната игра на опонента си и единственото, което опитваше, бе да насочва ударите си към бекхенда на българина и да връща топката в корта. Това по никакъв начин не се оказа проблем за Димитров, а резултатът бе четири поредни гейма в сметката му след загубеното подаване в самото начало на мача, а при 5:2 дойде ред на нов пробив и сет аванс за първата ни ракета.

ВТОРИ СЕТ
Във втората част Григор се представяше изключително силно в своите геймове, но от друга страна Карено Буста стабилизира играта си и успяваше да печели подаванията си, задържайки се в резултата. Всичко за испанеца приключи при резултат 5:4, когато Димитров стигна до първата си точка за пробив, която в случая означаваше и мачбол. Гришо се възползва от нея и след малко повече от час игра се поздрави с победата, и то по един повече от категоричен начин.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини