Развратът по морето продължава

Пияни чужденци пият, пеят и повръщат по улиците на морските ни курорти. Крадливи проститутки ги оправят в храстите под изумения поглед на обикновения турист, дошъл на море заради плажа и слънцето, не за алкохолни подвизи. Полицията по цяла нощ пък е заета да потушава скандали, провокирани от многото „бензин" в кръвта. И понеже униформените не достигат, Румъния редовно ни дава ченгета „под наем".

Пошлата морска картинка ще се повтори и това лято, прогнозира пред „Всеки ден" управителят на хотел в Слънчев бряг. Причината е, че за пореден път нашето море излиза най-тънко. Според нова класация на Британските пощи за разходите за лятна почивка елитният иначе Съни бийч е единственият европейски курорт, който предлага по много от всичко само срещу 43,26 паунда на ден. Т.е. 102 лева (виж карето). „Няма да се спасим от нечувания разврат по цялото ни Черноморие. Към момента 80% от местата вече са ангажирани от големите туроператори, така че вълната от пияници ни е гарантирана", призна препатилият хотелски управител.

Проучването, направено сред 20-те най-популярни във Великобритания летни курорта, отчита, че в Слънчев бряг британците ще платят най-ниска цена за 10 основни стоки и услуги, на базата на които е направена класацията. В изследването е пресметнато, че чаша кафе тук е 0,89 паунда, българската бира - 0,67 паунда, кутия кока кола - 1,12 паунда, чаша вино - 1,79 паунда. Бутилка 1,5 л минерална вода, купена в магазин, струва на британските туристи 0,4 паунда, 200 мл плажен крем - 4,02 паунда. Според проучването средната цена на обяд за двама с две ястия излиза 7,14 паунда без напитките, а нормална вечеря с бутилка вино - 22,32 - отново за двама души.

Заради обезценката на турската лира спрямо паунда най-много за година е поевтинял Мармарис - с 31%. Сред курортите в еврозоната най-изгодно за британците ще е да летуват в Коста дел Сол и Коста Бланка, където цените са почти същите, както в Мармарис. Проблемът е, че в тях алкохолният туризъм не среща никакъв толеранс. Затова и възрастовата група между 18 и 30 години, която най-често се отдава на вакханалии, предпочита да алкохолства в България.

Слънчев бряг има традиции като основен туристически център сред бившите държави отвъд Желязната завеса. Като магнит за разпасаните европейци са хотелите - над 200 и почти толкова барове, където денонощно се предлага питие на скандално ниска за стандартите им цена. Съни бийч е основна купонджийска дестинация за млади холандци, германци, скандинавци и хиляди британци.

Изкушението на евтиния алкохол обаче поставя живота им в опасност със злополуки при препиване, някои от тях със смъртоносен изход, и обири. Повечето от тях признават, че са избрали българския черноморски курорт заради евтиния алкохол - десет шота текила струват 10 лева, а половин литър бира е около лев. Миналата година отбеляза пик в посещенията на хора от Острова. Пред британските медии 27-годишният Антъни Харви призна, че през 2013 г. е имало повече негови сънародници от когато и да било досега.

„Те оправдават репутацията си и се отрязват от пиене. Другите чужденци пият, но не и колкото британците. Ние просто представляваме страната си", гордее се пияницата, прекарал в Слънчев бряг близо два месеца.
Покрай денонощните купони обаче зачестяват случаите на приемане в болница с алкохолно препиване. Другият смъртоносен проблем е т.нар. „балконинг" - скок в хотелския басейн направо от терасата на стаята. Миналата година само за пет месеца британското посолство в София трябваше да реагира на 24 смъртни случая, включително три падания от хотелски балкони.

26-годишната Галина Терзобалиева, която притежава сергия в Слънчев бряг, пък обясни: „Британските тийнейджъри обичат да препиват. Прекаляват и с алкохола, и с музиката, и със секса. Всяка нощ виждам тийнейджъри да отиват в болницата. Купонясват, препиват, после страдат. Не разбирам защо им е да пият толкова." Когато обаче една седмица алкохолен туризъм в България струва съвсем малко повече от едно вечерно излизане във Великобритания, младите британци изглежда ще продължат да поставят живота си в риск. А заради изцепките им отдавна България се слави като Вулгария.

Всичко е позволено
срещу 102 лв. на ден

Чуждите туристи беснеят по морето срещу 102 лева на ден, на колкото се равняват 43,26 паунда. Толкова излиза целият масраф в елитния иначе Слънчев бряг, което го прави най-евтиния в ЕС. В испанските и италиански курорти обаче цената е два пъти по-дебела, а алкохолните изцепки се санкционират строго. Затова разпасаните туристи за пореден път ще изберат България. Ето и класацията на курортите според евтинията :

1. Слънчев бряг, България - 43,26 паунда
2. Мармарис, Турция - 54,11 паунда
3. Коста дел Сол - 54,88 паунда
4. Коста Бланка - 55,18 паунда
5. Алгарве, Португалия - 56,44 паунда
6. Пафос, Кипър - 62,35 паунда
7. Крит, Гърция - 66,47 паунда
8. Истрия, Хърватия - 71,86 паунда
9. Орландо, САЩ - 76,21 паунда
10. Корфу, Гърция - 77,34 паунда
11. Палма де Майорка - 77,45 паунда
12. Ситадела, Менорка - 79,84 паунда
13. Сплит, Хърватия - 80,57 паунда
14. Слиема, Малта - 82,63 паунда
15. Пуерто дел Карман, Лансароте - 86,84 паунда
16. Бодрум, Турция - 95,58 паунда
17. Ница, Франция - 96,33 паунда
18. Ибиса, Испания - 97,23 паунда
19. Тоскана, Италия - 100,52 паунда
20. Соренто, Италия - 102,00 паунда

Хотелиери подменят
мебелите преди ада

Наши бизнесмени ударно подменят обзавеждането в хотелите си по морето, преди вълната от европияници да ги залее за пореден път. Причината е, че афектираните от прекомерно пиене туристи редовно трошат лъскавите си стаи при щурите купони, които заформят в малките часове на нощта.
„Всеки ден" научи, че практиката да се подменят мебели е от няколко години.

Трикът има двоен ефект - първо, впиянчените туристи трошат умишлено поставеното обзавеждане втора ръка. После, застрахователните компании изплащат заслуженото за вандалщината обезщетение. Само че мебелите струват жълти стотинки. Оригиналните фотьойли и дивани се инсталират едва след края на активния сезон, призна управител на хотел, където практиката е въведена от години.

Източник: http://www.vsekiden.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини