Мъж с дупка на главата заради мехлем

Обезпокоителен медицински случай придоби публичност, заради публикация на австралийски медици. Пациент потърсил помощ в спешното отделение на Princess Alexandra в Австралия. Мъжът имал буквално дупка на главата си. Според медиците 55-годишният пациент с рак на кожата е получил раната заради употребата на черен мехлем.

Дупката била на дясното слепоочие, а за първи път лекарите се натъкнали на случая през септември миналата година. Те разбрали, че човекът използвал черен мехлем за продължителен период от време, около четири месеца.

Д-р Онг и нейните колеги преценили раната като сериозна. Първоначално предположили, че операцията е неизбежна, но впоследствие решили да "образоват" човека и да видят дали мястото няма да се възстанови с необходимите грижи от негова страна. Пациентът бил изпратен вкъщи с инструкции как да почиства и лекува раната си. В крайна сметка след три месеца дупката била излекувана. Лекарите предупреждават всички за черния мехлем, който в Австралия се смятан за "алтернативно лечение на рака".

В писмо до Medical Journal на Австралия медиците посочват, че съставките сангвинарин и цинков хлорид в мехлема могат да причинят значителна некроза на тъканите. Това води до сериозни белези и обезобразяване.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини