Правителството – с план за развитие на България до 2020 г.

Правителството прие Тригодишен план за действие за изпълнението на Националната програма за развитие „България 2020”q съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Планът обхваща периода 2014-2016 г. Трите стратегически цели, залегнали в плана са : повишаване на жизнения стандарт чрез конкурентоспособно образование и обучение, създаване на условия за качествена заетост и социално включване и гарантиране на достъпно и качествено здравеопазване; изграждане на инфраструктурни мрежи, осигуряващи оптимални условия за развитие на икономиката и качествена и здравословна околна среда за населението; повишаване на конкурентоспособността на икономиката чрез осигуряване на благоприятна бизнес среда, насърчаване на инвестициите, прилагане на иновативни решения и повишаване на ресурсната ефективност.

За постигането на тези цели презследващите две години се предвижда да бъдат изпълнявани мерки, разпределени в осем приоритетни области. Предварителната оценка на въздействието от изпълнението на планираните мерки показва, че към 2020 г. БВП би нараснал с 4,8%, ако планът за действие бъде реализиран с посочените като вече осигурени средства, и с 9,4%, ако мерките бъдат напълно реализирани с посочените като необходими за тяхното изпълнение средства.

Положителни ефекти ще се наблюдават по отношение на състоянието на пътната и железопътната мрежа на страната, енергийната сигурност и подобряването на инфраструктурата на българските градове.

Симулациите показват и съществен дългосрочен ефект по отношение на конкурентоспособността на икономиката. След четири години износът на страната би нараснал съответно с 10,4% и 18,4%.

haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ho
    Hope elinal
    0 0
    17:21, 9 фев 2020
    Добър ден за вас, видях вашата поща в интернет по отношение на получаване на заем за плащане на дълга ви и стартиране на нов бизнес, искам да знаете, че сте на правилното място да кандидатствате за заем, предлагам лична заем на всички, които се нуждаят от финансова помощ с 2% лихва, ако се интересувате, любезно се върнете при мен чрез имейл адрес: Kplendes@outlook.com
Последни новини