Мъж, пострадал на ескалатор, ще съди ”Метрополитен”

Възрастен мъж ще съди "Метрополитен", след като пострадал тежко при падане от ескалатор в метростанция "Младост 1".Гено Лалов разказа пред Нова телевизия, че бил "пометен" от друг мъж и загубил равновесие.

Служителите на метростанцията не са забелязали инцидента, а разбрали, след като пострадалият настоял да прегледат записите от охранителните камери.

Шест повърхностни контузни рани с отоци, три дълбоки охлузвания, четири охлузвания на дясното коляно и две на лявото са част от пораженията на Лалов.

"Изкачих се на ескалатора и някъде на седмото-осмото стъпало, на 1/3 от височината, която се изкачва, видях инстинктивно, с периферното си зрение, че върху мен политат хора. Не можех да реагирам по никакъв начин и се озовах по очи на площадката, на която стълбите се събират и се оформят като стъпала нагоре", разказа пострадалият мъж.

Той твърди, че никой от околните не реагирал при падането.

Според сина му - бившия депутат от РЗС адвокат Емил Василев, една от причините за инцидента е в липсата на знаци и указание как се спира ескалаторът.
Стоп бутони има в двата края, не всеки обаче знае за тях.

"Просто имах някакъв късмет, че не паднах назад. Тази маса от хора, която връхлетя върху мен ме обърна и паднах по очи. Загубил връзка с времето и пространството, се озовах по някакъв начин горе, но усещах как стълбите разрязват коленете ми", разказа Лалов.

Той си е извадил медицинско и се върнал обратно в метрото, за да съобщи за инцидента.

"Посрещна ме началникът на метростанция номер 1. Много любезен служител. Каза, че няма такъв инцидент, не знаят за такъв инцидент", обясни мъжът и се чуди как никой от служителите на метрото не е видял на мониторите.

От "Метрополитен" отказаха да коментират случая.
Обясниха, че билетът на пътника служи за застраховка и пострадалият ще получи обезщетение по този ред.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини