Овладяха битовата престъпност в Кърджалийско

Битовата престъпност на територията на област Кърджали е овладяна. В сравнение с други части на страната, в Кърджалийско тя е на много ниско равнище. Това съобщи директорът на ОД на МВР, главен инспектор Боян Кехайов. По думите му тази оценка е била дадена и от ръководството на МВР.

„През 2013 бе заловена група, която беше извършила 14 кражби от домове на първия етаж. Извършителите са приведени в местата за лишаване от свобода. Установени са двама извършители на грабежи, които по особено дързък начин противозаконно отнемаха златни синджири от случайно преминаващи граждани по оживените улици на града. И те са приведени в местата за лишаване от свобода. Неутрализирана е и една група жени, които извършваха джебчийски кражби и кражби на имущество от търговската мрежа на Кърджали", подчерта Боян Кехайов.

За първите три месеца от 2014 регистрираните криминални престъпления са 319 и са с 65 по-малко в сравнение със същия период на миналата година.„Нямаме умишлени убийства.Нямаме грабежи, а измамите са 4 броя. Общата разкриваемост запазва размера на разкриваемостта през миналата година и тя е 32 %" , каза главен инспектор Кехайов.

Според него добрите резултати в борбата срещу битовата престъпност се дължат и на доверието на жителите от региона към органите на полицията. Добро било взаимодействието и сътрудничеството между дирекцията и местната власт.
Копирано от standartnews.com

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини