Кметът Ресми Мурад разпореди оглед на изборните помещения

„В началото на пролетно-летния сезон трябва да планираме достатъчно добре всички дейности, които възнамеряваме да осъществим, за да може в края на годината да изпитваме удовлетворение от свършената работа”. Това заяви кметът Ресми Мурад пред кметове и кметски наместници на редовната месечна кметска среща в Ардино.

„2014 г. ще бъде една от основните години, през които нашите избиратели ще дадат оценка за нашата работа. А следващата ще бъде последна за реализирането на нашата програма, която ние заявихме пред нашите избиратели, че ще изпълним. Винаги трябва да сме мотивирани и устремени да направим това, което е възможно”, заяви кметът Мурад.

По повод предстоящите избори за Европейски парламент на 25 май Ресми Мурад възложи на селските управници да огледат изборните помещения, кабините за гласуване, техниката, наличните урни и при необходимост да ги приведат в съответствие с изискванията за провеждане на изборен процес.

В рамките на кметската среща експерти от Областния информационен център (ОИЦ) в Кърджали проведоха информационна среща на тема „Приоритети и възможности за финансиране през новия програмен период 2014-2020”. С мултимедийна презентация бяха разяснени новите оперативни програми и финансовите им параметри. „През следващия програмен период България ще разполага с бюджет от 15 милиарда лева. Трябва да съумеем да програмираме, да се научиме да правим проекти, за да усвоим всички тези средства”, заяви Кадир Мустафов, експерт в ОИЦ в Кърджали.

Атанас Чочев, главен експерт към общинска служба „Земеделие” запозна селските кметове с новите правила при посочване на пасища, мери и ливади. Той уточни, че е необходимо всеки, който декларира за подпомагане на пасища е необходимо да притежава пасищни животни.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини