Главният прокурор на Крим е хит в мрежата (видео)

Любимка на японските интернет потребители, младата Наталия Поклонская, застава начело на прокуратурата в Крим. Назначението й бе официално потвърдено от Москва.

Наталия Владимировна Поклонская е новият главен прокурор на Република Крим, се казва в съобщение на руската Главна  прокуратура, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 Поклонская е на 34 години. Тя беше номинирана за поста  на 11 март, след като обяви, че се разграничава от новите  украински власти и застана на страната на Русия.

Тогава младата синеока жена се появи в униформа с пагони и с вратовръзка и заяви подкрепата си за Москва.
Видеозапис от пресконференцията  стана хит в интернет и беше гледан от 1,3 милиона зрители. Поклонская спечели множество почитатели в Япония, но също така и в Република Корея и в Китай.

Много бързо в интернет се появиха и страници в подкрепа  на младата дама. Една от тях е във Фейсбук и има 71 000 членове.

Прокурорката се превърна в източник на вдъхновение и за  творците на фан арта - жанр в рисуването, вдъхновен от японските манга.

"Повярвайте ми, хубавият ми външен вид не е бил пречка за мен през 12-те години в прокуратурата", каза Поклонская в  интервю за руската телевизия Лайв нюз.

"Но може би той отслабва  бдителността на противниците ми", допълни тя.

Поклонская бе заявила пред в. "Росийская газета", че е  напуснала прокуратурата в Киев, за да постъпи на работа в  прокуратурата в Крим, защото се срамувала да живее в страна, в  която бандитите се разхождат по улиците на свобода.

Наталия  Поклонская освен това осъди свалянето на президента Виктор  Янукович и го определи като незаконен преврат и взимане на  властта със сила.

Временните власти в Киев започнаха разследване срещу Поклонская, в отговор на което тя заяви, че не е престъпничка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини