Официално: MH370 се е разбил в Индийския океан (видео)

Малайзийският премиер направи извънредно съобщение.

Той каза, че от нов анализ на сателитни данни е направено заключението, че MH370 "е прелетял по южния коридор и последното му местонахождение е в средата на Индийския океан западно от Пърт. Това е отдалечено място, далеч от всякакви възможни места за кацане".

"Поради това с дълбока тъга и съжаление, трябва да ви уведомя, че според тези нови данни, полетът на MH370 е завършил в южната част на Индийския океан", каза Наджиб Разак.

Малайзийските власти ще дадат пресконференция утре. Авиокомпанията вече е информирала семействата на пътниците и екипажа на това развитие на разследването, съобщава още The telegraph.

"Знам, че тази новина е най-тежката", каза малайзийският премиер.

Семействата на пътниците са получили преди това текстово съобщение от Малайзийските авиолинии: "Malaysia Airlines изразява дълбоко съжаление, че трябва да приемем извън всякакво разумно съмнение, че MH370 е загубен и че нито един от тези, които са били на борда, не е оцелял. Както ще чуете в следващия час от министър-председателя на Малайзия, сега трябва да приемем, че всички доказателства сочат, че самолетът е паднал в южната част на Индийския океан".

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини