Не откриха засечения от Китай обект в Индийския океан

И днешният ден на търсене на следи от изчезналия самолет MH370 на Малайзийските авиолинии завърши без успех.

След като Китай уведоми, че техни сателити са засекли обект с размери 22 на 30 метра в южния коридор на Индийския океан, изпратените в района кораби и самолети не са открили следи от него, съобщи СиЕнЕн.

Припомняме, преди няколко дни Австралия съобщи, че има сателитни изображения, които показват предмети във водата на 2500 километра от Пърт, които може да са на изчезналия самолет. Новата следа е към южния коридор на търсене. Включилите се в операцията десетки страни сега насочиха вниманието си към проверяване на повече от 23 хиляди квадратни километра територия в южната част на Индийския океан.

Тъй като дистанцията от военновъздушна база до Пърт до мястото е общо 8 часа полет отиване и връщане, а в района няма друга сухоземна територия, самолетите не могат да търсят повече от два часа.

Това е четиринадесетият ден от изчезването на самолета. Десетки семейства остават в неведение относно съдбата на близките си.

Преди няколко дни стана ясно, че самолетът се издирва на територия от 7, 693 милиона квадратни километра. Транспортният министър на Малайзия Хишамудин Хюсеин заяви, че международните партньори на страната са поели по-голяма роля в претърсването. Австралия, Южна Корея, Япония и Обединените арабски емирства са предоставили още самолети за издирването.

Фокус на разследването остава „преднамерени" действия от страна на екипажа на самолета, каза Хюсеин.

В разследването се включи и ФБР, което да помогне на малайзийските власти при анализа на информацията, записана в компютъра на тренажора, който беше намерен при обиска в дома на командира на екипажа, който е управлявал изчезналия лайнер.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини