Общината обсъжда публично кредит от 3 млн. лв.

Намерението на Община Асеновград да тегли 3 млн. кредит ще бъде подложено на публично обсъждане утре, 14 март. Дългосрочният дълг ще е за изграждане, основен ремонт и проектиране на обекти от инвестиционната програма за годината.
 
Общият брой на обектите, които ще се финансират със заема, е 41. Най-много средства - четвърт милион, ще са за втори етап на ремонта на ул. "Ген. Дандевил". До момента е изпълнен участъкът от ул. "Тракия" до ул. "Илинден". Втори етап е участъкът ул. "Илинден" - ул. "Велико Търново".
По 200 хил. лв. ще се заделят за изграждане на разширение към основната сграда на училището в Боянци, за съфинансиране на основен ремонт на покривна конструкция на болницата и за разширение и реконструкция на ул. "Никола Кръстев", ул. "Спортист", улицата, южно от фирма "Ганчев", пешеходния мост и кръстовището му с ул. "Индустриална".
 
Сред останалите по-големи обекти са още:
- основен ремонт на ул."Хан Аспарух" в района на ЦНСТ - 130 хил. лв.
- благоустрояване и направа на канализация на ул. "Хр. Анастасов" в Долни Воден - 120 500 лв.
- асфалтиране и ремонт на тротоарна настилка на ул. "Илинден" в участъка ул. "Ген. Дандевил" - бул. "България" - 103 хил. лв.
- подмяна на водопровод на ул. "Възраждане" в Патриарх Евтимово - 130 хил. лв.
- асфалтиране и подмяна на бордюри и тротоарни плочки на ул. "Свобода" - 101 хил. лв.
- следващ етап от изпълнението на пътя Мулдава - "Св. Петка Мулдавска" - 100 хил. лв.
 
Публичното обсъждане, което ще се проведе в зала 601 на Общината, е с начален час 10. Могат да присъстват всички заинтересовани граждани, представители на обществени организации и юридически лица от oбщината.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини