Никакви следи от изчезналия "Боинг-777"

Не бяха потвърдени съобщенията за засечени в морето от сателит отломки от изчезналия самолет на малайзийските авиолинии. Издирването му продължава.

Китай ще продължи операциите по издирването на самолета "Боинг-777" на Малайзийските авиолинии, "докато има лъч на надежда", заяви китайският премиер Ли Къцян, цитиран от Франс прес и БТА.

"Ние няма да се откажем да разследваме и най-малката следа, която бъде открита", каза Ли.

Самолетът с 239 пътници на борда, сред които 153-ма китайци, изчезна в събота между Малайзия и южната част на Виетнам.

Два виетнамски самолета бяха изпратени в района, където китайски спътник бил забелязал предполагаеми отломки от изчезналия "Боинг-777", съобщи Ройтерс. Машините многократно кръжаха над района в Южнокитайско море, но не успяха да открият никакви предмети, уточни кореспондент на агенцията, който прекара три часа на борда на транспортния самолет "Антонов" 26.

По-рано агенция Синхуа съобщи, че на китайски правителствен сайт са поместени снимки на предполагаеми отломки от изчезналия самолет. На сателитни снимки, направени на 9 март сутринта, се виждали "три подозрителни плаващи предмета" с различни размери. Най-голямата от предполагаемите отломки е 24 на 22 метра.

Синхуа посочи и координатите на мястото на тези предмети - в морето южно от Виетнам и източно от Малайзия.
По-късно началникът на китайската гражданска авиация заяви, че няма доказателства, че плаващите предмети, показани на сателитни снимки, са свързани с изчезналия самолет.

"Добре, лека нощ" - гласи последното радиосъобщение, изпратено до  въздушния контрол от изчезналия "Боинг" 777. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини