Асеновград в паника: В ЦДГ "Слънце" деца пили синьо мляко!

Децата в ЦДГ "Слънце" тази сутрин са пили...синьо мляко! Сигнал за това е подаден както в Общината, така и в МБАЛ. На закуска лелките разсипали млякото, но стигайки до дъното то ставало все по-синьо. Оказало се, че вътре има наличие на таблетки, подобни на тези за тровене на мишки. Настъпила паника и последвало незабавно събиране обратно на порциите, раздадени на децата. Част от тях обаче вече били консумирали от съмнителата напитка, същото сторила и една медицинска сестра.

В градината веднага са пристигнали кметът Караиванов, заместничката му Вълканова и шефът на болницата. В момента се очаква здравен експерт от Пловдив.

Децата се преглеждат в асеновградската болница. Ангажирани са местната власт, токсиколог и служители на Агенцията по безопасност на храните.

Поверяват се документите за произход на млякото и обработката срещу гризачи, както в детската градина, така и в производственото предприятие. Млякото идва от Домлян, в пластмасови кофички от 500 мл., съобщават от АБХ.

"Няма какво да ме притеснява, нека органите да си свършат работата. Няма как това да идва от нас", лаконичен бе пред AsenovgradNet управителят на "Домлян" Христо Велинов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини