Четвърт милион на година ще струват общинските съветници на кърджалийци

Съветниците от опозицията също си гласуваха по високи заплати

Четвърт милион лева ще струват общинските съветници на кърджалийските данъкоплатци на година. Всеки от тях ще получава три пъти по-голямо възнаграждение , отколкото е вземал до сега. Днес общинският съвет гласува народните избраници да взимат заплати,чието брутно изражение е над 500 лева. До сега съветниците вземаха около 150 лева месечно.

Всички 39 народни избарници гласуваха единодушно да вземат по 360 лева заплата, по 63 лева за сесия и по 41 лева на заседание на постоянна комисия.

Спекулации са твърденията в медиите, че съветниците ще вземат по шестотин лева. Чисто след като се приспаднат осигуровки и данъци те ще получават 360 лева, каза на сесията председателят на местния парламент Раиф Мустафа. Той подчерта, че колегите му ще получават най-нниските заплати от съветниците в общини с население като нашата.

Практиката съветниците в Кърджали да получават пари за своята обществена дейност бе въведана преди 4 мандата. Първите хонорари бяха по 40 и 60 лева. При Тройната коалиция те достигнаха до 300 лева бруто. При управлението на ГЕРБ финансовия министър ги отряза наполовина. Сега със законодателни промени съветниците отново ще получават сериозни заплати.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини