Притеснително мълчание по делото за арена „Спартак”,заведено от мюфтийството

Мълчанието на институции и медии по делото за собствеността на арена „Спартак” в Кърджали е притеснително.  Освен към сградата на историческия музей, Главно мюфтийство има претенции и за спортната площадка. Двете дела са заведени едновременно,но се обръща внимание, само върху това за т.нар.медресе. Това заяви за Кърджали бг вести бившият областен управител на Кърджали Иванка Таушанова.Тя припомни,че делото за арена „Спартак” бе прекратено през август м.г.,по взаимно споразумение между Главно мюфтийство и община Кърджали, която е собственик на имота. Тогава от религиозната институция очакваха промени в законодателството,които биха им позволили безпроблемно да вземат обекта. Това не стана и те отново подновиха иска си, разясни бившият областен управител.

 Таушанова посочи, че от Главно мюфтийство с един и същи нотариален акт за собственост върху земята на бивш собственик се опитват да вземат и двата обекта. Претенциите за арена „Спартак” са за парцел от 8100 кв.м.

   По делото за спортната площадка общината  е ответник, но представителите й не обелват дума по претенциите на Главно мюфтийство, каза още Таушанова. Тя посочи, че в деня когато се гледа делото за музея,бе последното заседание на съда по иска за спортната площадка. То мина под сурдинка.До месец съдът ще излезе с решение,без обществеността да е предварително подготвена за това, каза още бившият областен управител.

 Според Таушанова казусите за музея и арена „Спартак” са идентични.И двата обекта са собственост на всички кърджалийци.Спортната площадка е строена с доброволен труд и дарения на гражданите през петдесетте години на миналия век.Тя е реконструирана през мандата на кмета Румен Димитров с евросредства.

 Арена „Спартак” е голяма придобивка за Кърджали и неговите граждани.Смятам обаче че не се използва достатъчно, подчерта бившият областен управител.

 В заключение Таушанова каза, че е притеснена заради мълчанието около спортната площадка.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини