БСП:Общината потъва, спират й дори водата

Милан Миланов

Общината не е в състояние да се разплаща с фирми доставчици и изпълнители на обекти. Неразплатените разходи са 13,5 млн.лева. Очаква се спиране на водата на администрацията и общинските учреждения. Това заяви пред журналисти председателят на групата съветници на БСП в местния парламент на Кърджали Милан Миланов. Той поясни, че дълговете нарастват всяка година, защото се залагат в бюджетните нереалистични собствени приходи. Целта е да се оправдаят по -големи харчове. Така общината потъва в блатото на дълговете. В момента само дължимото към фирмите по чистотата в Кърджали е 4 млн.лева. От тях на „Титан Клинър“ са неразплатени 2,8 млн.лева ,а на „Зауба“ за година сумата е набъбнала на 1,2 млн.лева,каза още Миланов.

Той посочи също, че общината има да си прибира от граждани и фирми 8 млн.лева. От тях обаче 2,5 млн. практически са несъбираеми, защото борчовете принадлежат на фалирали предприятия като Орфей и ОЦК.

Въпреки тези негативни данни червените подчертаха, че оценяват подготвения от общинската администрация в Кърджали като реалистичен. Анализът на събираемостта на собствените приходи в сравнение с предходни години е по- обективен. Това се дължи на промените в законодателството,според които се налагат строги глоби,подчерта Милан Миланов.

Съветникът посочи, че кметът Хасан Азис е заложил в разходната част на бюджета 7 от общо десетте искания на социалиститепо отношение на инвестиционната програма. Червените обаче били притеснени ,че постъпленията от такса „смет „отново се харчат не по предназначението си. Затова на заседание на соцактива е взето решение да не се подкрепи Бюджет 2014 г. Групата съветници на БСП ще гласува „въздържал се“.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини