Яне Янев: Спецслужбите държат депутатите в зависимост

Има действащ агент на ДАНС в парламента и той не е един, заяви в студиото на „Тази сутрин" по БиТиВи председателят на „Ред, законност, справедливост" Яне Янев. Той бе поканен в студиото заради твърдението му от преди няколко дни, че един от депутатите, напуснали парламентарната група на ГЕРБ, е действащ агент на спецслужбите.

Преди да станат народни представители определени настоящи депутати под една или друга форма са изпълнявали агентурни задания. Някои от тях години наред служат на спецслужбите, твърди Янев, който в предходното Народно събрание беше член на комисията на контрол на ДАНС.

По думите на Янев зависимостта от спецслужбите е причина някои депутати да напускат парламентарните си групи. Той обаче отказа да назове определени имена, като поясни, че тези, които трябва да слушат, са го чули достатъчно добре. Янев заяви, че самият той никога не е работил в услуга на ДАНС.

Недопустимо е и аз съм категорично против спецслужбите да определят държавната политика, заяви Янев. Знам как са заставяни народни представители да напускат партиите си. Това „брокерство" и този шантаж трябва да бъде спрян, каза РЗС лидерът.

Според него службите държат депутатите с тяхното минало, техните зависимости, миналото на близките им. Народните представители са тарифирани, имат борсова цена, възмути се Янев и добави, че ако се разбере и официално докаже, че депутатите са агенти на спецслужбите, това ще предизвика в Европа скандал без аналог.

На въпрос колко пъти се е срещал с Бойко Борисов Яне Янев отговори, че се е срещал с него като лидер на парламентарна група и тези срещи са протоколирани. А Цветан Цветанов като какъв се е срещал с Делян Пеевки, попита на свой ред Янев. Г-н Пеевски е много голям човек - той е премиер и министър на няколко министерства, има и влияние в други институции, добави лидерът на РЗС.

БСП и ДПС се превръщат все повече в акционерни дружества, извършващи икономически мафиотски услуги, завърши Янев.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини