Жертва на групово изнасилване получи 1 месец затвор

Съд в Судан осъди за непристойно поведение жена, която преди това е била групово изнасилена, съобщава ВВС. Жертва на поредния първобитен ислямски абсурд е 18-годишна етиопка.

По време на престъплението, жената била бременна в третия месец. Тя била изнасилена от тройка правоверни нерези, които дори снимали гаврата си с камера. После пуснали записа в социалните мрежи.

Етиопката търсила да наеме къща в град Омдурман. Мъжете я примамили в празен дом и там й посегнали.

Изнасилвачите получиха по 100 камшика на голо. А оня, дето качил в интернет видеото, отнесе още 40 отгоре. И макар съдбата на тримата малоумници с чалми да не вълнува никого, светът е шокиран от отношението на местните специалисти по ислямско право към жертвата.

Жената получила 1 месец затвор заради „непристойно поведение". Шериатаджиите обаче я заменили с условна присъда, защото е бременна. Била и глобена 880 долара. Етиопката ще бъде и депортирана към родината си. Правозащитниците по света изобщо не се интересуват условна ли е, или е ефективна присъдата, а че изобщо е издадена такава.

Припомняме, че Судан е една от най-мракобесните държави на света. По примитивизма в обществените си отношения е конкурент дори на Саудитска Арабия. В страната е в сила шериатското право, което на практика забранява абсолютно всичко.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини