ГЕРБ Хасково с минус един депутат

Групата депутати от ГЕРБ-Хасково остана с един по-малко, след като тази сутрин Красимир Стефанов напусна парламентарната група в Народното събрание. Той е подал заявлението си малко преди началото на пленарното заседание в 9 часа.

Мотивите му засега се неясни, а бившият шеф на НАП не вдига телефона си, за коментира изненадващото си напускане. По неофициална информация Стефанов е коментирал преди дни, че ако Цветан Цветанов остане зам.-председател на партията, ще напусне парламентарната група.

Това е трети депутат от ГЕРБ, който напуска групата и става независим, след Георги Марков и Светлин Танчев. Други двама пък напуснаха и ГЕРБ, и парламента – Йоана Кирова и Владислав Горанов.

Напускането на Красимир Стефанов, който не е член на ГЕРБ, изненада колегите му. Делян Добрев, бивш икономически министър и водач на листата в региона, е бил изненадан от решението му. По думите му подобна стъпка изобщо не е била коментирана.

Така в местната група депутати на Бойко Борисов остават само Делян Добрев, който всъщност влезе в парламента с пернишката листа, и Владимир Митрушев. Третият – Ирена Узунова е в болница и й предстои продължително възстановяване.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини